Шукати в цьому блозі

вівторок, 20 березня 2012 р.

Професія лікаря

                                   
Кожна людина має обрати ту професію, яка відповідає її природним здібностям і нахилам, тоді він буде працювати, як кажуть, не за страх, а за совість. Улюбленій справі людина віддає всі сили, всю енергію, всі знання, і тоді ця справа буде виконуватися краще, віддача буде більше.
Зрозуміло, потрібні всі професії, вони мають рівномірно і доцільно розподіляться в суспільстві. Але кожен лікар, кожен вчитель, токар, тесляр повинні володіти культурним кругозором. Не повинно бути сліпих до прекрасного, глухих до слова і цієї музики, черствих до добра, безпам'ятним до минулого.
Лікар - одна з найблагородніших професій. Професія лікаря, як казав А. П. Чехов, - це подвиг. «Вона вимагає чистоти душі і помислів. Треба бути ясним розумово, чистим морально і охайним фізично ». Лікар повинен завжди бути добрим і милосердним, тому що справа, якою він займається, полегшує страждання хворого і рятує його від смерті. До лікарів люди ставляться завжди особливо, вони їх цінують і поважають. У руках лікаря перебуває людське життя. Легше стати лікарем, ніж бути ним. Лікар - це не просто професіонал, це творець.
      Істинний лікар - це не той, хто пізнав і глибоко вивчив медицину, а той, хто усвідомлює свій обов'язок перед людьми. У великому і неоплатному боргу всі ми перед лікарями, низько схиляємо коліна перед їхньою мужністю, добротою та ніжністю, адже завдяки їм тримається і рухається світ.



Плюси  професії:
  •  Ти завжди зможеш допомогати людям, в тому числі і свої близьким.
  • Медецина ніколи не стоїть на місті, тому процес навчання и самовдосконаленняя може тривати все життя.
  • Зараз відкривається багато приватних лікарень, що дає більше шансів працевлаштування.


Топ-5 найкращих вузів 

Немає коментарів:

Дописати коментар